Saruman

Yansiklopedi sitesinden
Atla: kullan, ara
Saruman
Saruman
Gerçek İsmi Sarı Adam
Lakabı Kaz Büyücüsü
Doğum Tarihi 20 Nisan 1889
Doğum Yeri KadifeKale
Mesleği Dolandırıcı,Hilebaz
Hobileri Dolandırmak,Ceoluk,Kule Mühendisi,Büyücülük
Tuttuğu Takım Urukhay
Burcu Kule
En Zayıf Yönü Cem Uzan
Olumsuz Özellikleri İnatçı olması ve Kıskançlığı
En Büyük Korkusu Uyumak
Vazgeçilmezi Sauron
Favori Sözü "Ölümü Seçtin Öyleyse!"
Favori Kahramanı Nazgul
Saruman - Babasından çaldığı sopayla ormanda geziniyor.
Cem Uzan-Sarumanı Kuleden Çıkmaya ikna Ederken

Konu başlıkları

[düzenle] Saruman

Babasının Merlin olduğu söylenen,Gandalfın süt kardeşi olan Saruman aslen Kolombiyalı olup sonradan OrtaDünya topraklarına gelmiştir. Bu herif Orta Dünya ya gelmeden önce Haçlı Seferleri'ni ayarlamak için her yerde yaşlı bir er gibi halkı galyana getirmiş ve savaştırmıştır. Haçlı seferleri başarısız olunca Orta Dünya pazarlarına sürülen Saruman en iyi yaptığı işi yapmıştır. Bu adam Pazarlamacı sahtekar hokkabazın tekidir.Orta Dünya ya ilk geldiğinde Büyücülük seanslarıyla milleti dolandırmış ve bir süre ortalıktan kaybolmak zorunda kalmıştır.

[düzenle] Yüzükler İle İlk Tanışıklığı Ve Süre Gelen Olaylar

Henüz 10 Yaşlarındayken Ormanda Kaybolan Saruman Entlerin Yardımıyla Yolu bulunca Her Hafta Sonu Entleri Sulamaya Kamer Genç İle Birlikte Gitmişler ve Ağaçlara bakmışlardır. Bir Gün Yüzük Yüzünden Ormanla Alakasını kesmiş ve Kendisini Kuleye kapatmıştır. Saruman Gandalf ile çok yakın dostken yüzük konusunda açgözlülüğe düşmüştü.Onun niyeti yüzüğü 10 kuruşa Kapalıçarşıda satmaktır.Amma durum böyle olmayınca hemenn mızık yiyerek korkunç bir pazarlamacı ordusu toplamış,buna ansiklopedi satıcılarını da gönderip,Rohan'ın başına bela etmiştir.


[düzenle] Saruman'ın kötülükleri

Bununla kalmayıp,Eminönü güvercinlerini peşlerine salmış,Caladras'a kar makinası yerleştirmiş hatta Moria'daki Balroga rüşvet yedirmiş lakin sonunda mosmor olmuştur.Orduları Rohan'da perişan olmuş,ormanları katlettiği için Greenpeacelerin gazına gelen Entler tarfından Dünya başına yıkılmış ve sonunda İkiz Kule filminde oynamayı kabul etmiştir. Hakkında açılan Davalar;

  • İhaleye fesat karıştırma
  • Haksız rekabet ve kalpazanlık
  • Kaçak yapılaşma ve çarpık kentleşme
  • Piyasaya sahte ork olan urukayları sürme
  • Orklar arasında yeni tür yaptığı için orklar tarafıdnan açılan davalar
  • Yaptığı masrafları kulesi karşılayamayınca kulesine haciz gelen entlere hakaret etme
  • Grimayı öldürmeye teşebbüs
  • Greenpace tarafından açılan sayısız davalar
  • Ajdarı büyülemeye çalışma

[düzenle] Depresyon Dönemi

Bunca Olaydan sonra kafayı bozan Saruman Tam 5 hafta Kulesini Hacizci Entlere ve Ağaçsakala karşı korumuş Kuleden Cem Uzan sayesinde çıkartılmıştır. Bir Süre Bakırköy Tımarhanesinde kalan Deli Saruman, Grimayı öldürmeye kalkmış ama başaramayınca Dumanlı Dağlara bohçasını alıp Kaçmıştır. Şimdi Bit pazarlarında kendisine Mürid toplamaktadır.Ergenekon Sorumluları arasında lider konumunda olduğunu söyleyenler bulunmaktadır. En İyi istihbaratçılar arasında Ajdar ve İsmail türüt gibi elemanlarının olduğu bilinir. Kurbanı konuşturmak için en çok Ajdarın şarkılarını dinlettiren Saruman Polislerce de aranmaktadır. Ofisinde Ajdara ait kasetler bulunmaktadır.

[düzenle] Eserleri

Ajdara Muz Tarifleri (Saruman Yayıncılık-1988) Gondordan Mordora (Asi yayıncılık-1996) Şişman Kadın(Şişme yayıncılık-1998) Bir Ork Gördüm Sanki (Ork yayıncılık-1999) Gandalfın Sopası Yok ki Gökten İndirsin(Yıldızlarca kitap A.Ş-2005) Gondol ile Gondor (Pakizem yayıncılık A.Ş-2007) Hepimiz Sarumanız (Anam yayıncılık-2008) Ork Ork Diye Diye Nicesine Sarıldım. (Üç Buçuk Yayıncılık-2008)

[düzenle] Diskografi

  • Ajdar bak git! (1976)
  • Selvi boylum kara Nazgulum(1978)
  • Gel gel gel güzelim gel hiç acımayacak(1979)
  • Sarıların man(1981)
  • Saruman köpek!(1982)
  • Saruman Sauronun fedaisi(1985)
  • Ork mu zurna mı(1986)
  • Kulede 5 Hafta(1987)
  • 80 Günde Devirdi Alem (1988)
  • TMSF(1989)
  • Marifetim Bu Kadar(1990)
  • Sen Zor olanı Seçtin Gandalf! (1992)
  • Ananı da Al Git (1996)
  • Orta Dünya Çocukları (1997)
  • Haciz(1999)
  • Sarıların Han (2001)
  • CIA ve Saruman (2003)
  • Gözlerimi açtım Mordordayım (2004)
  • Isengard Pastası (2005)
  • Boğuşma (2006)
  • Yüzüklerle temas (2007)
  • Matrix-Artis (2008)
  • İkiz Kuleler (2009)
  • Murat124(2010)
  • The Hobbit"Öyle bir geçer zaman ki"(2012)
Construction.png Bu maddeye içerik gerekiyor! Lütfen aşağıdaki kriterlere dikkat edin:
  • Gerçek ansiklopedi formatına uygun olmalı,
  • Bölümler ve paragraflardan oluşmalı,
  • En az bir veya iki resim bulunmalı,
  • Diğer maddelere bağlantılar olmalı,
  • Kendi içinde bir yapı oluşturmalı ve mizahi ruhu olmalı.
Kişisel araçlar
Alan adı verilerini görüntüle ve işle

Türevler
Görünümler
Eylemler
Gezinti
topluluk
Araçlar
Diğer dillerde