Kuantum fiziği
“Bunlar safsata Türk halkı kuantuma inanmıyor.”
~ Adnan Hoca yorumuyla kuantum fiziği
“Yhaa yine patladı ya mnı sktimin denklemi”
~ bir fizik öğrencisi yorumuyla kuantum fiziği
“Kubilay'dan aldım yata yata geçtim”
~ B-2012'den bir fizik öğrencisi yorumuyla kuantum fiziği
Kuantum, kuvantum, nicem mekaniği, fiziği, dinamiği ya da her ne ise matematiğin ya da kimyanın en temel branşlarından biridir (her ne kadar isminde geçse de henüz fizikle bir ilgisi kanıtlanamamıştır). Genel olarak kuantum tabi ki, görünen evrende (ki bu makro evrendir) hiçbir işe yaramaz. Kuantumun asıl konusu atomik evreni, atomaltik evrende yeni enteresan hipotezlerle destekleyip daha önce açıklanamayan fenomenlere global bakış açısıyla yorum getirmektir.
Kuantum dolaşımı, büyük küp ve kuşları içeren fakat yanlış anlaşılmış bir fenomendir. Yaşlı kadınların beyni gibi çalışır. Çorapların çamaşır makineleri ve kurutucularda kaybolmasına Kuantum Teleportasyonunun neden olduğu bilinmektedir. Bilim adamları halihazırda eşleşen çorap tedarikimizi korumak için Kuantum Akıtılmasına çalışıyorlar.
Hepimizin bildiği gibi, bir Kuantum şemsiyesi, Schroedinger'in Kedileri ve Wittenberg'leri yağmur yağmaya başladığında hava durumuna karşı en iyi savunmadır.
Sicim teorisine göre, bir grup olarak evrenin dokusunu birbirine bağlayan on iki temel peynir ve üç asil peynir vardır. On beş peynir, kuantum fiziği teorisinin merkezinde yer alır.
Tarihi[değiştir]
Kuantumun başlangıcı teoriyi destekler nitelikte mide bulandırıcıdır. Başlangıç hakkında birçok söylenti ortaya atılmış olsa da akla en yatkın olanı De Sade döneminden bahsedilen teori olmalıdır. Zira en iğrenç olanı budur.
1931 yılının ilk çeyreğiydi Arşimet’ in evreka çığlıklarıyla çırılçıplak bir şekilde sokağa fırlaması ve Newton’ un kafasına elma düşmesi üzerine hafızasını kaybetmesinin ardından yıllar geçmişti. Artık içi içine sığmayan deli dolu fizikçiler yeni bir arayış içine girmişti. Bilim dünyasında deprem etkisi yaratacak birçok çalışma yapıldı ancak bunlardan Newton’ un yanına yaklaşabilen olmadı.
Durumsal vaziyet, böyle iken altı tane enerjik fizikçi genç can çekişen bilim dünyasını uyandırmak için Londra’ da bir evin garajında bir araya geldiler. Bu altı genç kedi katili Schrödinger, belli belirsiz Heisenberg, sabit Planck, teoriye Sodom’ da 120 gün adlı kitabı ile katkıda bulunan Marquis de Sade (Sade çalışmalar sırasında Planc ve Heisenberg'e yazmış beklediği tepkiyi bulamayınca da kedi Şerafettin'le defalarca birlikte olup zavallı kedinin sadist olmasına önayak olmuştur), grubun aynştaynı Einstein ve gruptan kovulan ve daha sonra Tesla'nın Işık Kardeşleri örgütüne katılıp ışınlanma aygıtı, zaman makinesi, gibi gereksiz buluşlara imza atan Tesla’dan oluşuyordu. Tesla daha sonra Prestij gibi filmlerde de boy göstermiştir. Tesla’dan sonra gruba Schrödinger’in bahtsız, bilim neferi ve şehidi siyanür bağımlısı kedisi dahil edilmiştir.
Genel bakış[değiştir]
Kuantum Schrödinger’in manasız ama yerine konulduğunda cuk oturan mazoşist denklemi ile açıklanabilir. Bu denklemin iki farklı türü mevcuttur. Burada bahsedilecek denklem zamandan bağımsız Schrödinger denklemidir. Kuantumun keşfinden beri zaman var mıdır yok mudur belli olmadığı için denklemin zamana bağlı kısmına değinilmeyecektir. Denklem şu şekilde çalışır;
- [math]\displaystyle{ -\frac{\hbar^2}{2 m} \frac{d^2 \psi (x)}{dx^2} + U(x) \psi (x) = E \psi (x). }[/math]
Burada [math]\displaystyle{ \psi }[/math] ile gösterilen işaret pisi’ dir ve Schrödinger'in telef ettiği kedisi ile kanıtlanabilmiş herhangi bir ilgisi yoktur. Ayrıca denklemin iki tarafında da bulunan aynı elemanlar üzerleri çizilmek sureti ile birbirini götürmez. Ancak bu ileri fizik sınavlarında sıklıkla başvurulan bir yöntemdir.
[math]\displaystyle{ E }[/math] enerjiyi ifade eder. Denklemdeki tek akla yatkın işaret budur ve görevi sağındaki [math]\displaystyle{ \psi (x) }[/math]'i becermektir.
[math]\displaystyle{ \hbar }[/math], Planck sabiti haşbarın işaretidir. Denklem beklenen sonucu vermeyince bide bununla çarpalım bakalım ne olacak diyen Planck tarafından icat edildi, ancak yine istenen sonuç alınamayınca bu sefer de 2 pi'ye böldüler ve h üzerine çizgi atılmak suretiyle haş bar işaretini elde ettiler. Tabii ki bu da işe yaramadı ve son olarak haşbarın karesini aldılar, böylece işaret denklemdeki son haline ulaştı. Aslında istenen sonucun ne olduğu hala muallaktadır. Sonuca ulaşıldığında, sonucun ne olduğu anlaşılacaktır. Teorik fizikçilerin beklenen değer olarak adlandırdığı bu sonuç 2009 itibarı ile halen beklenilmektedir.
Denklemdeki U(x) Heisenberg tarafından denkleme eklenmiştir ve u iks şeklinde okunur. Sanılanın aksine parantezler okunmaz.
Kuantum fiziğinin postülaları[değiştir]
- Einstein bir idyottu
- Tavuk yumurtadan çıkar
- Hiç kimse ne halttan söz ettiğini bil(e)mez
- Sonsuzluğun dereceleri vardır
- [math]\displaystyle{ \psi }[/math] yalnızca bir harf değildir
- Asla doğrudan bir dalga fonksiyonunun altında durmayın, yoksa başınızın üzerine çökecektir.
Quantum of Solace[değiştir]
Quantum of Solace James Bondları kullanarak, kuantum moleküllerinin diğerleri ile reaksiyonunu modellemek için türetilmiş yeni bir teoridir.
Teorinin özü;
- [math]\displaystyle{ i(A*d)/(2PI) * (-g^w + P^u * P^v/P^2)/(sin(d * PI)) * (-P^2 - i * e)^d-2 }[/math]
![]() |
Papa Bu Sayfayı Çok Sevdi! Vatikan'dan alınan bilgiye göre Papa bu sayfayı görünce çok keyiflendi ve büyük bir zevkle defalarca okudu. Papa'nın sayfayı hazırlayanları şahsen tebrik ettiği ve bütün günahlarını affettiği bildirildi. Çalışmalarının devamını büyük bir sabırsızlıkla beklediğini söyleyen Papa şöyle konuştu; "Şüphesiz Yansiklopedi'ye böyle güzel katkılarda bulunanlar, hiç katkıda bulunmayanlardan daha fazla sevaba girecektir!" |