Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Yansiklopedi sitesinden
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Kompleksi (ODTÜK)
Logo
(Orta Doğu Teknik Üniversitesi Logosu)
Sloganı:
Hizmet Dili İngilizce
Sektör Grubu Hizmet Sektörü
Uluslararası Standartı Yıldız.gifYıldız.gifYıldız.gif
Kurucusu
Kuruluş Tarihi
Yönetim Alanı Ortadoğu ve Balkanlar
Yönetim Merkezi Ankara
Başlıca Şubeler İstanbul, İzmir, Bağdat
Fakülte Sayısı 31
Aktif Öğrenci Sayısı
Büyüme Oranı (%)
17500
yıllık %2.5
Üniversite Politikası
Üniversite Konsepti
Rektör
Dekanlar
Yürütme Kurulu
Rakip Kuruluşlar İTÜ, Lost Adası, Final Dershanesi
Adresi


Bunun bi de Orta Dünyalısı var, bakmak istersen...
Bir ODTÜ öğrencisi fizik önü çimenliğindeyken.

Doğunun ortasına kurulmuş çok teknik bir kitlesel psikoloji deney alanıdır. MÖ 1567 yılında Amerika Büyükşehir Belediyesi Yönetim Kurulu Başkanı Arnold Schwarzenegger'in emriyle yoğun psikolojik baskının etkileri üzerinde araştırma amacıyla fareler üzerinde başlatılan kitlesel psikoloji deneyleri günümüzde insanlar üzerinde denemek için, Otur Düşün Taşın Üşüt cümlesinin kısaltması olan ODTÜ yerleşkesi kurulmuştur. Buraya alınan deneklerde; elektrikler kesildiğinde Heecctoooooorrrrr diye bağırmak, Ankara'nın ayazında üşüyüp ısınmak için büyükelçi arabası yakmak, sınıfta fayansın üzerinde balık tutmaya çalışmak gibi belirtiler görülmektedir. Onursal başkanı daha önce de burada denek olan ve şimdi Ankara Köyü muhtarlığına seçilen Melih Gökçektir.


Bölümler[değiştir]

Ceryan Mühendisliği[değiştir]

Halk arasında esprili bir dille Elektrik-Elektronik mühendisliği de denir. Bu bölümde elektriğin insan üzerindeki etkileri araştırılır. Özellikle pagan inanışına göre bu bölümde kız görmek şans sayılmaktadır, 4 yapraklı yonca bulmak gibi bişeydir, bu kişinin derhal bir piyango bileti alması salık verilir. (cinsiyet dağılımı: 2 erkek/kız)

Fifa Mühendisliği[değiştir]

İnsanların bilgisayar öğrenip iyi yerlerde internet cafe açmak için gittikleri bölümdür.Gelecekte internet cafe açmak için eczacılıktaki gibi bu bölümü bitirme şartı verileceğini sandıkları için gidenler büyük hayal kırıklığına uğramışlardır.Çünkü bu gelecek asla gelmeyecektir.Diğer okullardaki Bilgisayar Mühendisliği bölümlerine rakip olarak açılmıştır fakat çoğu öğrenci Fifa 2008 oynamaktan gözünü bozduğu için bu gerçekleşememiştir.Mezun olduktan sonra çoğu öğrenci internet cafede çırak olmaktadır.Bazıları ise baba parasıyla internet cafe açmaktadır.(cinsiyet dağılımı: 0.5 bilgisayar/erkek)

Motorcular[değiştir]

Lakabı Makine mühendisliğidir. Kız öğrencileri arasında top sakal bırakma modasıyla dikkat çeker. (cinsiyet dağılımı: 200 gr kız/erkek)

Amelelik[değiştir]

İnşaat bölümü de denir. Yaz aylarında staj olarak inşaatlarda kum taşır harç kararlar. (cinsiyet dağılımı: -3 kız/erkek)

Kamyon Eğitimi[değiştir]

Eski ismiyle Kamu Yönetimi. Kamyonculuk üzerine eğitim almak isteyen öğrencilerin seçtiği, mezun olunduğunda diploma yerine, mis gibi bir D sınıfı ehliyet verilen bölüm. Öğrencilerin sigara içmese bile çoraplarında uzun malboro taşıması zorunludur. Bölüme girmeyi başaran öğrenciler artık "dünyayla nişanlı ölümle sözlüdür"

Orhan Mühendisliği[değiştir]

Orhancılık üzerine eğitim veren bölüm. Orhan tahribatlarının ve orhan yangınlarının neden olabileceği hasarları önceden görmek için zamanın rektörü tarafından felekten bir geceden sonra kurulmuştur.

İlahiyat Fakültesi[değiştir]

Eğitim genellikle İslamiyet'in "Allah'a inanmıyorum ama bir güç var" mezhebine göre yapılır. En önemli dersleri Ruh Çağırma ve Şeytan çıkarmadır. Mezun olanlar "aman bi daha mı gelecez dünyaya" düşüncesiyle hiç bir iş yapmamaktadır.

Ünlü Mezunları[değiştir]

Okul genelde mezun verememesiyle tanınır. Okuyanların çoğu, "oha lan!", "ne yaptınız ya?", "Bunlar ne olm!", "Hoca, kafan mı güzel?" tarzı tepkilerle, okulu ilk yıllarında bırakır, tekrar ÖSS'ye girer, kuaförcülüğü kazanır. Bir çok ünlü kuaför, bu okuldan kaçmadır. mezun olmayı başarmış sayılı insanlar şu şekildedir:

Kibariye'nin annesi, Ajdar Anık, Kurt Cobain (abartma), SSG, BBG Melih, Che Guevara, Nuri Alço, Can Dündar (vallaha lan, yeminlen), Kütüphanenin önündeki heykel, Sen (böyle de gaza getiririm adamı) Ahmet Antmen (ciddiyim)