Testis

Yansiklopedi sitesinden
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Dr. Laura Schlessinger'e göre testisler veya stres kesici toplar sağlık ve mutluluğu destekliyor.

Testis, tarihte ilk defa Galli teknik adam ve halk şairi John Benjamin Toshack tarafından 16.yüzyılın sonlarında keşfedilmiştir. İlk başlarda görünüşü ve işlevi ile ilgili sorular modern bilimin kafasını büyük oranda karıştırmış olsa da, günümüzde testislerin erkek vücudunda apış arasında iki adet, kadın vücudundaysa göğüs bölgesinde ve kuyruk sokumunun hemen altında 4 adet olmak üzere mevcut olup güneş enerjisi depolamaya yaradığını, ayrıca kiremitte pişirilmiş halinin yanında Susurluk ayranı da varsa tadından yenmeyeceğini biliyoruz. Karanlık çağlarda(1945-1990) insanların testisi üreme sisteminin bir üyesi zannettiklerini düşünürsek, bilimin geçen yıllarla birlikte kat ettiği mesafe daha da şaşırtıcı ve hayranlık uyandırıcı bir hale gelmektedir.

İki adet sıkılabilir, oval şekilli top, skrotum olarak bilinen bir çuvalın içinde birbirine yakın olarak paketlenmiştir. Testisler, bronz, çikolata, kahve, kahverengi, siyah, mısır koçanı, sarı, pembe, kırmızı ve mavi, bant rengi, haki ve poo dahil olmak üzere çeşitli renkli torbalarda gelirler. Bir hayran, testisleri rahatlatmak için başarısız olur. Hiç topları sorguladın mı? Sanki toplara bakarsan, çuvalı görürsün ve sonra toplar hakkında ne düşünüyorsun? Öyleyse görünmeyi düşünüyorsun ... Semen demek istediğim ... semen topları gibi görünen topları mı? Yoksa hayatın topları mı? Ya da ölüm?

Testis'in Tarihçesi[değiştir]

Testisin, keşfinden yüzyıllar öncesinden kalma yazılı kaynaklar ve halk söylencelerinde kendisinden bahsedilmiş olduğu gerçeği, bu vitamini kabuğunda organımızın varlığının bilim dünyasından çok önce sıradan insanlar tarafından bilindiğini kanıtlamaktadır.

Tarih biliminin ilk Türk yazılı eseri olarak kabul ettiği Orhun Yazıtları'nda dönemin veziri(732 yılında görevini Recep Tayyip Erdoğan'a devreden) Bilge Tonyukuk ile Bilge Kağan'ın testisleri arasındaki samimiyetten söz edilmektedir. Daha da öncesine gidersek, Antik Yunan filozofu Platon'un, "Devlet" adlı eserinde bürokrasinin devamlılığının sağlanması için devlet memurlarının üstlerinin testisleri ile yakın temasta olması gerektiğini savunduğunu görürüz. 19.yüzyılda Karl Marx ve Friedrich Engels tarafından kaleme alınan,ve John Benjamin Toshack'ın önsözüyle yayımlanan Komünist Manifesto'da,proletaryanın kapitalizmin testislerine karşı vermesi gereken mücadele anlatılmakta ve herkesin eşit sayıda testise sahip olduğu ütopik bir dünya tasvir edilmektedir.

Folklor ve masallarda ise testis, Komünist Manifesto'da anlatıldığı şeklinden bile daha korkunç bir varlık olarak yer almaktadır. Anadolu'da yaygın olan bir çocuk korkutma taktiğinde,ebeveynler yemeklerini yemeyen evlatlarına Testis Adam'ın gece onu ziyaret edeceğini ve güneş doğana kadar da "rahat bırakmayacağını" anlatarak çocukların yemeklerini bitirmesini sağlarlar. Bu efsaneyi duyan Paris Hilton, 2007 senesinde ülkemize gelmiş ve Anadolu'nun ücra bir kasabasında inzivaya çekilerek önünde bir tabak yumurtalı ıspanak yemeği olduğu halde açlık grevi yaparak Testis Adam'ı beklemiş, fakat 21 günün sonunda pes etmek zorunda kalmıştır. Bu olay, Uzay Çağı'nda olmamıza rağmen eski inanış ve söylencelerin ciddiye alınırlarsa ne gibi tehlikeler yaratabileceğine dair somut bir örnektir.

Popüler Kültürde Testis[değiştir]

Ülkemiz, bir besin kaynağı olarak testis üretiminde dünya sıralamasında ilk beşte yer almaktadır.

Testis gibi harika bir organın popüler kültürde kendisine yer bulması zor olmamıştır. Kitle iletişim araçlarının çılgın attığı 20.yüzyılda testis, eğlence sektörüne damgasını vurmuştur adeta. Bir roman kahramanı olarak ilk defa, bir sabah uyandığında kendisini testise dönüşmüş bulan adamın trajikomik maceralarının anlatıldığı Metamorphosis adlı Franz Kafka kitabında kendine yer bulan testis, kimse kitap okumadığı için yeterince kitlelere açılamasa da eserin Salkım Hanım'ın Taneleri isimli beyazperde uyarlamasıyla hak ettiği popülerliğe ulaşmıştır. Sonrasında daha pek çok film ve romana konu olan testisin, bilgisayar oyunu sektöründe de 90'lı yılların ikinci yarısından itibaren sıkça yer aldığı görülmektedir. "World of Warcraft: Testicles Ahead", "Pro-Evolution Testicles" ve "Testicles of Might&Magic" serisi bu tür oyunlara örnektir. Günümüzde televizyon dünyasında da "Siz mutlu, Testis mutlu" ve "Ahmet Çakar'la Testis'e Bak" programlarıyla bu güzide organımız adından sıkça söz ettirmektedir.

Testis'le İlgili Bilmedikleriniz[değiştir]

Testis, günümüzde sinema ve edebiyatta olduğu gibi müzik dünyasında da önemli bir yere sahiptir.
  • Bir kimsede doğuştan iki adet testis bulunması, ergenlik çağında çiftleşme isteğiyle yanıp tutuşacağına ve en nihayetinde çocuk sahibi olacağına delalet eder.
  • George Push, Orta Doğu halkını katlettikçe yerine yenilerini koyduğu gerekçesiyle testise savaş açmıştır.
  • George Push'un doğuştan (-2) adet testisi bulunması bilim dünyasında şaşkınlık yaratmıştır.
  • Kadınlar için önemli olan testis güzelliği değil, ruh güzelliğidir. Testis sayısı 2 adetten az olmadığı sürece.
  • Erkekler için önemli olan testisin işlevidir, miktarıyla ilgilenmezler.
  • Testisin en büyük hobisi yakın dostu Penis ile birlikte her gün Vajina avına çıkmaktır, fakat ne zaman birşeyler yakalasalar ganimetten Penis yararlanır.
  • Gay cemaati altından yapılmış testis heykellerine tapar ve her 29 Şubat'ta tapınaklarında uğruna henüz ilişkiye girmemiş genç oğlanlar kurban ederler.
  • Testis'in yaptıkları,aman fatoş yandım fatoş,Testis'in yaptıkları bu şarkıda söylenmez,bu şarkıda söylenmez.
  • Cüney Tarkın'ın sahip olduğu testis sayısı,limit sonsuza giderken x²/(x-1) denklemiyle hesaplanır.
  • Ünlü sanatçı Teoman'ın testislerinin hiperaktifliğine bilim henüz bir çare bulamamıştır.
  • İstatistiklere göre dünyada her yıl ortalama 4000 insan testis zehirlenmesi teşhisiyle en yakın sağlık ocağına başvurmaktadır.


Ünlü Testisler[değiştir]

New Orleans 13.Uluslararası Sevgi Barış Dostluk ve Testis Festivali.
  • Sokrates
  • Afyon İkbal Testisleri
  • Ak Saruman
  • Kral Leonidas
  • The Beatles (merhum Paul McCartney hariç)